LUE UUSIMMASTA VIIKKOSAVOSTA

Kuopiolaismieheltä vietiin perämoottori toistamiseen

 

Teksti: Aija Pirinen
Kuopion Kaupunkilehti kertoi vuosi sitten huhtikuussa Kumpusaaressa sattuineista perämootorivarkauksista.
Yksi ryöstön kohteeksi joutuneista oli Matti Pesonen, jolta voro oli vienyt perämoottorin, vaikka Pesonen oli kiinnittänyt sen huolella pulteilla kiinni.
Muutama päivä sitten Pesosen tuttava soitti ja kehotti lukemaan Savon Sanomia. Jutussa kerrottiin, että Kumpusaaressa on tehty jälleen perämoottorivarkauksia. Pesonen lähti siltä istumalta Kumpusaareen katsomaan omaa venettään ja ei ollut uskoa silmiään. Häneltä oli jälleen varastettu perämoottori.
– En voinut uskoa, että tämä tapahtuu minulle jo toisen kerran! Myös naapuriveneen moottori oli viety.
Pesonen laskee, että kokonaisuudessaan hänelle tuli menetystä tälläkin kertaa noin kymppitonni, sillä voro oli repinyt pressuja ja katkonut veneen hallintalaitteista piuhat. Myös radio oli varastettu.
– Vakuutuksesta tosin sain osan takaisin.

Pesosen venepaikka oli aiemmin matkustajasatamassa Maljalahdessa. Siellä vene oli hänen mukaansa turvassa, koska ympärillä on asutusta ja useita valvovia silmiä. Sen sijaan Kumpusaaren venepaikat ovat kaukana asutuksesta.
Jo vuosi sitten Kaupunkilehden jutussa Pesonen vaati muiden veneilijöiden kanssa, että Kumpusaareen pitäisi saada kameravalvonta. Tuolloin kaupungin ulkoilu- ja virkistysyksikön palvelupäällikkö Hannu Pöllä oli ehdotukselle varovaisen myönteinen.
– En näkisi sen olevan mitenkään ylivoimainen asia, Pöllä totesi tuolloin Kaupunkilehdelle.
Pesonen ihmettelee, miksei kameravalvontaa ole vieläkään saatu hankittua. Hän uskoo, että kyseessä olisi varsin pieni ja yksinkertainen hankinta.
– Kumpusaareen menee vain yksi selkeä tie. Perämoottorivarkaat liikkuvat varmasti autolla, joten ne näkyisi varmasti tien poskeen asennetusta valvontakamerasta.
 

Lue lisää Viikkosavon näköislehdestä sivulta 2.